De uitbraak van het Covid-19 coronavirus heeft de Wit-Russische overheid doen besluiten om geen toestemming te geven aan groepen om naar het buitenland te gaan. Groepen die in het buitenland zijn, worden teruggeroepen. Op het moment van het besluit was een delegatie uit Alphen aan den Rijn in Wit-Rusland om de groep van 23 kinderen, 2 juffen en tolk op te halen. Zij zouden op 2 maart jl in Alphen aan den Rijn aankomen voor een verblijf van 7,5 week bij gastfamilies.

Door het besluit heeft het bestuur moeten beslissen om het project stop te zetten. Alle gastfamilies zijn op de hoogte gebracht. Naast dat het vooral jammer is voor de Wit-Russische kinderen, is het ook jammer voor gastfamilies en alle vrijwilligers die in dit project gingen participeren. Het is niet anders, de gezondheid van de kinderen gaat voor alles.

Het is nog onduidelijk hoe het het COVID-19 coronavirus zich de komende weken en/of maanden gaat gedragen. Het bestuur doet geen voorspelling wanneer er een nieuw project wordt georganiseerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.