Project 2020: Buda-Ljushevskaja en Buda-Kashelewo

De uitbraak van het COVID-19 coronavirus heeft er voor gezorgd dat er van 02 maart tot en met 23 april 2020 geen 23 kinderen, 2 juffen en een tolk van de scholen in Buda-Ljushevskaja (Буда Люшевская) en Buda-Kashelowo (Буда-Кашалёва) naar Alphen aan den Rijn zijn gekomen. De Wit-Russische overheid heeft besloten tot een uitreisverboid van groepen.

In het project 2010 en 2012 zijn van deze scholen ook kinderen naar Alphen aan den Rijn gekomen. Ljudmilla Safonava, directeur van de school in Buda-Ljushevskaja, is na die jaren nog actief betrokken bij het project.  Haar school heeft niet of nauwelijks ondersteuning van andere hulporganisaties uit Europa. Daarnaast vindt de Stichting het belangrijk dat er naast individuele hulp aan het kind, ook een ‘band’ ontstaat met het betreffende dorp. Bij ieder jaarlijks bezoek aan Wit-Rusland ontvangt zij de delegatie altijd hartelijk in haar woning.

24 Gastgezinnen stonden klaar om de groep van 23 kinderen, 2 juffen en 1 tolk gedurende 8 weken in huis te nemen. Basisschool ‘De Fontein’ in de wijk Kerk en Zanen had de groep gedurende 8 weken onderdak willen geven.

Het project is stop gezet door het bestuur. Als er meer duidelijkheid komt voor het reizen van groepen van- en naar Wit-Rusland stelt het bestuur een nieuwe datum vast voor het project. Het bestuur is voornemens om dezelfde groep uit te nodigen voor een nieuw project.

wit-russische-schoolplein

Foto-impressie Project 2020

[rev_slider alias=”project_2020″][/rev_slider]

Verslagen en video’s

Verslag Haalreis Project 2020

[gview file=”https://tsjernobyl-alphen.nl/wp-content/uploads/2020/03/2020-03-10-Verslag_Haalreis.pdf”]

Video Haalreis Project 2020

Sponsoren

[rev_slider alias=”Sponsoren”]