Project 2020: Buda Ljushevskaja

De kinderen van het project 2020 komen van de school in Buda Ljushevskaja (Буда Люшевская). In het project 2010 en 2012 zijn van deze school ook kinderen naar Alphen aan den Rijn gekomen. Ljudmilla Safonava, directeur van de school, is na die jaren nog actief betrokken bij het project.  Haar school heeft niet of nauwelijks ondersteuning van andere hulporganisaties uit Europa. Daarnaast vindt de Stichting het belangrijk dat er naast individuele hulp aan het kind, ook een ‘band’ ontstaat met het betreffende dorp. Bij ieder jaarlijks bezoek aan Wit-Rusland ontvangt zij de delegatie altijd hartelijk in haar woning.

Op dit moment vinden de voorbereidingen plaats in zowel Wit-Rusland als in Alphen aan den Rijn.
In Wit-Rusland is de directeur bezig om met de ouders van de 25 kinderen in de leeftijd tussen 8-10 jaar (2020) afspraken te maken voor een 8-weeks verblijf in Nederland. Met Hope for The Future is het Bestuur in overleg voor het regelen van de nodige officiele documenten.
In Alphen aan den Rijn is het Bestuur bezig om de voorbereidingen te treffen. Basisschool ‘De Fontein’ in de wijk Kerk en Zanen gaat de groep gedurende 8 weken onderdak geven. De directeur en leerkrachten zijn gemotiveerd om hen een prettig verblijf te geven.  Het lijkt vroeg, maar het plannen van bv ‘zwemlessen’ is al begonnen mede omdat hiervoor ook veel vrijwilligers nodig zijn.

Het Bestuur zoekt 27 gastgezinnen de groep van 25 kinderen, 1 juf en 1 tolk gedurende 8 weken in haar huis te nemen.  Heeft u interesse; klik  hier voor meer informatie.

wit-russische-schoolplein

Verslag per week

Info

Vanaf het moment dat de groep kinderen, juf en tolk opgehaald worden uit Wit-Rusland treft u hier het wekelijks verslag aan.

Foto-impressie Project 2020

Verslagen en video's

Menu