Stichting Tsjernobyl Kinderen flyer 2017-2018

Gastouders Project 2020 gezocht!

Nieuws

Op 2  maart 2020 verwelkomt Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen een groep van ruim twintig Wit-Russische kinderen tussen 7 en 10 jaar in de gemeente Alphen aan den Rijn.  De Stichting zoekt gastouders die bereid zijn de kinderen 8 weken in hun gezin op te nemen. Voor dit doel wordt op 9 oktober om 20:00 uur een informatieavond in basisschool De Fontein  georganiseerd voor geïnteresseerden.

De Wit-Russische kinderen zijn afkomstig uit de Gomelregio dichtbij het  voormalige Tsjernobyl gebied. Het gebied waar in 1986 een van de grootste kernrampen ter wereld heeft plaatsgevonden. Nog steeds zijn de sporen hiervan zichtbaar en voelbaar in het dagelijkse leven. De sociaal economische omstandigheden zijn penibel zoals een hoge werkeloosheid en een slechte gezondheidssituatie.

In Alphen gaan de kinderen overdag naar de basisschool De Fontein in Kerk en Zanen waar ze les krijgen van hun eigen juf. Het verblijf in Alphen is voor de kinderen een actieve en afwisselende tijd met volop activiteiten. Een onvergetelijke  periode voor de jonge Wit-Russische kinderen en hun gastgezinnen.

Uiteraard worden de gezinnen optimaal voorbereid met o.a. Russische les. Benieuwd wat het gastouderschap inhoudt? Kom dan naar de informatieavond.

Heeft u interesse? Vul onderstaand formulier in en er wordt zo spoedig mogelijk met u contact opgenomen. Klik hier als u de meest gestelde vragen over het ‘gastouderschap’ wilt lezen.

Bestuur Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen aan den Rijn.

[contact-form-7 id=”6709″]